Top adresjes op Ibiza waar je heel lekker kunt eten

Top adresjes op Ibiza waar je heel lekker kunt eten

CALA BONITA S’ESTANYOL

Deze tent is absoluut een van onze favorieten! De vervallen barak die er vroeger stond werd volledig omgebouwd tot een trendy restaurant en prachtig aanpalend terras met zicht op deze gezellige baai. De versleten plastieken ligbedden werden vervangen door houten strandbedden met comfortabele kussens. Het eten is er puur en overheerlijk! De inrichting van het strandrestaurant is sober, bohemian en chique!

BOUTIQUE HOTEL LOS ENAMORADOS

In het noorden van Ibiza vind je het boutique hotel Los Enamorados oftewel vrij vertaald ‘Lovers’. De eigenaar is de Franse ex-basketbalspeler Pierre Traversier en zijn vrouw Rozemarijn de Witte. Dit prachtige koppel is niet te missen op de muurschildering van het hotel. Jarenlang is het kleine strandje van Portinatx een ondergeschoven kindje geweest. Deze hotspot kenmerkt zich vooral door het prachtige hippie design. Vermits het hotel aan het strand gelegen is, heb je geen zwembad nodig. Het helblauwe water beneden de trappen nodigt je uit voor een verfrissende duik. Dit is puur Ibiza, ver van alle toeristen en drukte waar je onder gedompeld wordt in de authentieke hippie sfeer. Goed om weten, hier zijn kinderen en huisdieren niet welkom. Het winkeltje van dit boutique hotel is gevaarlijk terrein met spulletjes waar je geen neen kunt tegen zeggen.

AIYANNA

Een opvallende nieuwkomer sinds de zomer van 2017 was het restaurant Aiyanna. In een mum van tijd hebben ze van dit restaurant een succes gemaakt. De mensen die er werken zijn zeer vriendelijk. Je eet er in een fantastisch kader met zicht op zee en kleurrijke parasols. Het is zo’n restaurant waar je de hele namiddag wil blijven hangen om er te genieten van de zee en de mooie mensen terwijl je van je cocktail sipt. Nice to know, er is een zandstrand recht tegenover het restaurant wat het ideaal maakt om er met kinderen naar toe te gaan.

IZAKAYA

Het bekende Amsterdamse restaurantconcept Izakaya is neergestreken op Ibiza. Je vindt het restaurant in het Sir Joan Hotel bij de kleine rotonde van Marina Botafoch. Izakaya heeft een overwegend Japanse keuken met wat Peruviaanse fusiongerechten erbij. Eten bij Izakaya is een absolute beleving met livemuziek. In de zomer bij zonsondergang verandert het zwembad in de hotspot-gathering, waar trendy Ibiza mensen komen relaxen op de ligbedden met een cocktail.

HEART

Dit concept is het resultaat van de samenwerking tussen Ferran & Albert Adrià, beter bekend als de El Bulli broers, en Cirque du Soleil. Ferran & Albert opende de voorbije jaren reeds verschillende restaurants in Barcelona waaronder het nu al iconische, circusachtige Tickets, en het Nikkei-restaurant Pakta. Met HEART breiden ze hun universum uit en zetten ze voet aan wal in Ibiza.

HEART Ibiza is onderverdeeld in 3 zones: ‘Terrace’, ‘Supper’, en ‘Club’. Er werken in deze drie zones in totaal maar liefst 80 chefs en ongeveer 330 personeelsleden. In elk deel staat ‘experience’ centraal en vervagen de grenzen tussen gastronomie, kunst en muziek. Overal waar de gasten komen ontdekken ze live bodypaint, choreografen, prachtige kunst, dansers, circusachtige figuren en levende kunstwerken.

AUBERGINE

Hou je van landelijk dineren tussen de citroenbomen onder een rieten overkapping op mentgroen geverfde stoeltjes? Dan is deze hotspot zeker iets voor jou. Aubergine is gelegen net buiten het dorpje Santa Gertrudis. De keuken is organisch Mediteraans met producten van eigen kweek, of van elders op het eiland. Aubergine is het kleine zusje van Atzaro en heeft een zeer gelijkaardige stijl. Je kan ervoor kiezen om in de tuin te dineren of binnen in de finca. Er is ook een winkeltje, waar je leuke souvenirs kunt kopen.

JUL’S IBIZA

Dit is echt genieten van de Griekse keuken! Het restaurant is momenteel nog niet zo heel erg bekend voor het grot publiek, maar een absolute aanrader! De sfeer hier is bijzonder gezellig. Zeker als de avondschemering valt en de vele lampionnen en verlichting aan gaan en de livemuziek begint. Een hippe plek in een bijzonder geslaagde setting. s’Avond na het dineren wordt er gedanst. Uiteraard is er ook een souvenirwinkeltje waar je helemaal los kunt gaan. Leuke unieke spullen van makers van het eiland worden hier aangeboden. Dit is een trendy plek waar het in de avond pas echt gezellig wordt.

CASA MACA – RURAL HOTEL

Een oase van rust. Grote tafels om allen samen te eten, een heerlijk ruikende BBQ met vlees van Ibizenco veehouders en groenten van eigen kweek. Er is een kidsclub waar de kindjes onder begeleiding kunnen tekenen of sieraden maken. Een gezellige restaurant met een overdekt terras waar je tijdens het eten geniet van een prachtig zicht op Dalt Vila. Elke zondag kun je er Sunday Roast eten, een Engels diner met gegrild rundsvlees, gebakken aardappel en Yorkshire pudding. Meestal kun je er genieten van live music.

CHIRINGUITO BLUE

Chiringuito Blue is nieuw sinds 2018. Een hippe beachclub aan de boulevard van Santa Eularia als je richting Siesta loopt. Aan het water lig je op luxueuze strandbedden met heerlijke cocktails en geniet je er van verse vis gerechten of gezonde snacks voor op het strand. Het personeel is super vriendelijk. Een zalige plek om met het gezin naartoe te trekken dus. Vanaf 9 uur zijn kun je er terecht voor het ontbijt. Tijdens het hoogseizoen (juli en augustus) kun je best een tafel en/of ligbed te reserveren.

LA HUERTA

La Huerta betekent, de moestuin. Het zijn twee vriendinnen die de zaak runnen sinds 2018. De Spaanse Raquel en de Duitse Julia zijn deze organische foodmarket gestart in de sinaasappelboomgaard van Agroturismo Can Jaume vlakbij het dorp Puig d’en Valls. Het marktje is op heden nog vrij onbekend. Je kunt er heerlijk chillen van een smoothie in de hangmatten of in ligbedden terwijl je geniet van livemuziek. Organische foods and drinks, ideaal voor wie van vegetarisch of vegan houdt. Voor wie graag van een mals stukje gegrild vlees houdt, don’t worry, je vindt het er ook.

Bart Dedecker

Customer support Belgium