Coronamaatregelen op Ibiza

Coronamaatregelen op Ibiza

LAATSTE UPDATE 8/06/2021

Is het toegelaten om naar Ibiza te reizen?

Het kan, maar België raadt reizen in het algemeen af. Dit is een niet bindend advies. Nederland raadt aan om enkel naar groene of gele zones te reizen.

Spanje staat reizen naar Ibiza, Formentera en andere Balearische eilanden toe.

 • België heeft code oranje aan de Balearen. Zowel quarantaine als Covid-test is niet noodzakelijk bij terugkomst.
 • Nederland heeft de Balearen code geel toegekend. Zowel quarantaine als Covid-test is niet noodzakelijk bij terugkomst.

Dit is vandaag de regel, maar COVID is onvoorspelbaar, dus morgen kan het anders zijn.

Wat moet ik doen om naar Ibiza en Formentera af te reizen?

 1. U dient een negatieve COVID-test van maximaal 48 uur voor te leggen. Dit vanaf de leeftijd van 6 jaar. Sneltesten zijn vanaf nu ook toegestaan!
 2. FCS formulier (Health Control Form) invullen binnen de 48 uur voor het reizen naar Ibiza of Formentera (de Balearen in het algemeen). U zal een PDF met QR code ontvangen die u moet voorleggen bij aankomst.

Ben je reeds gevaccineerd? Ook dan dient u tot op vandaag nog een negatieve Corona-test te kunnen voorleggen. Daar zou verandering inkomen bij invoer van het Coronacertificaat vanaf 1 juli 2021 (onder voorbehoud).

In België kost een COVID-test ongeveer 50 euro, in Nederland 125 euro.

OPMERKING: U dient deze formulieren te kunnen voorleggen zowel bij aankomst met het vliegtuig. Komt u met de ferry, dan dient u dit formulier in te vullen.

Documenten bij terugkeer naar België of Nederland

Voor België:

U bent verplicht om het PLF (Passenger Locator Form) in te vullen. Dit wordt opgevraagd bij het boarden en gecontroleerd bij aankomst met het vliegtuig in België. Doet u dit niet, dan wordt u beboet. U dient dit online in te vullen 48 uur voor vertrek uit Ibiza. Er wordt u een QR code toegestuurd.

Een Corona-test op Ibiza om naar België terug te keren is niet nodig.


Voor Nederland:

Nederlanders dienen de gezondheidsverklaring in te vullen. Net zoals voor Belgen moeten Nederlanders zich niet laten testen voor vertrek vanuit Ibiza.

Opmerking:

Belgen die via een Nederlandse luchthaven reizen, of Nederlanders die via een Belgische luchthaven reizen, dienen de regels van het betreffende land te volgen zoals hierboven beschreven. Vliegt een Belg via een Nederlandse luchthaven, dan dient hij dus de gezondheidsverklaring in te vullen. Omgekeerd dient een Nederlander het PLF document in te vullen.

Welke Corona maatregelen gelden er op Ibiza?

 • Er is een nachtklok van 23u tot 6u
 • Horeca-zaken sluiten om 22u30, mogen doorlopend open zijn en mogen de volledige capaciteit van hun terras gebruiken. Binnenruimtes mogen niet gebruikt worden.
 • Max. 4 personen per tafel, of 6 personen indien het een sociale bubbel betreft.
 • Winkels moeten sluiten om 21u.

Versoepelingen vanaf 23 mei

 • De nachtklok wordt gaat in vanaf 24u tot 6u.
 • Sociale bubbels van 6 binnen en sociale bubbels van 8 buiten, inclusief stranden.
 • Winkels mogen openen tot 22u ipv 21u.
 • Horeca mag open blijven tot 23u, sociale bubbels van max. 4 personen per tafel binnen tot 18u aan 30% capaciteit van de binnenruimte.

Mondmaskers zijn verplicht

U dient een mondmasker te dragen op openbare plaatsen zoals restaurants, hotels, etc. Zit u aan tafel, dan mag u uiteraard uw mondmasker afzetten maar verplaatst u zich binnen het restaurant dan dient u het terug op te zetten.

Tijdens het sporten of op stranden dient u geen mondmasker te dragen.

Logisch: Overtreedt u de regels, dan kunt u hiervoor beboet worden.